Blog Details

sec title

Bivylight Het Licht in de Duisternis

Aug 29 Carp ,Carp Tips ,Gadgets Comments

Mijn Karpervisserij bestaat vaak uit nachten. In de zomer zijn de nachten kort, maar naar mate de bomen verkleuren en hun bladeren beginnen te verliezen worden de nachten steeds langer. Niks mis mee want daar maak ik als karpervisser dankbaar gebruik van. Keerzijde is wel dat je moet beschikken over voldoende licht in de bivy en aan de waterkant.

Een tijdje geleden  zag ik bij Jeroen Flokstra in zijn visbus iets aan het plafond hangen wat mijn aandacht trok.  Een kastje met twee pootjes eraan en schijnbaar magnetisch. Het bleek een Bivylight te zijn. Ik heb er toen even mee gespeeld en was er weg van. Het kastje heeft namelijk een sensor die door middel van geluid het licht laat aangaan.

Heb je de ontvanger van je beetmelder naast je liggen en krijgt een run, dan gaat het licht aan. Je kunt het licht doormiddel van de flexibele lichtjes buigen in de richting waar je het nodig hebt. Bijvoorbeeld eentje gericht op je schoenen en de andere op je jas of hoofdlamp. Niet meer hoeven zoeken in het donker als je wakker wordt  bij een run is zeker  geen overbodige luxe.

Ik ben al vaak genoeg zonder schoenen naar mijn hengels gerend omdat ik ze in het donker niet zo snel kon vinden. En mijn hoofdlamp al helemaal niet. Nou is een vis drillen inmiddels aardig routine, maar ik zie toch graag wat ik aan het doen ben. Ik dacht  de oplossing gevonden te hebben door met mijn hoofdlamp op te slapen maar om nou te zeggen dat dit lekker slaapt nee.

Het licht is erg krachtig en geeft een helder en fel licht. Ik gebruik het ook voor het knopen van onderlijnen of  het bevestigen van mijn haakaas.

Op die manier spaar ik de batterijen van mijn hoofdlamp die aanzienlijk minder lang mee gaan dan de batterij van mijn Bivylight. De gevoeligheid van de sensor is in te stellen zodat het licht niet bij elk geluid afgaat maar bijvoorbeeld alleen op het geluid van de beetmelder. Met de timer kun je gewenste tijd instellen waarop het licht weer uitgaat.

Wil je geen gebruik maken van de auto stand dan kun je hem ook handmatig aan en uit doen. Het geheel werkt op een 9volt batterij en gaat aardig lang mee.

In Nederland vissen we natuurlijk allemaal netjes met twee hengels. Bij het gebruik van een rodpod heb je dan in het midden als het goed is nog ruimte voor een hengel over. Bivylight heeft ook een kastje ontwikkeld voor het verlichten van je rodpod. Zodat je goed kunt zien wat je doet. Het geeft een prachtig zacht blauw licht over de hengels, en molens.

Ik heb hier niet alleen mijn voordeel mee gedaan aan de kant maar ook op het water. Als je op het water zit met je bootje om je lijnen uit te varen is het niet altijd even makkelijk om je stek terug te vinden als het donker is. Aan het silhouet van de bomen kun je je bijvoorbeeld niet altijd  orienteren. Nu hoef ik alleen het zachte blauwe licht in de gaten te houden en kom ik precies bij mijn rodpod uit.

Zo heeft Bivylight een complete range aan producten die allemaal met licht te maken hebben en het de visser aan de waterkant een stuk makkelijker maakt.

Neem eens een kijkje op de website van Bivylight

 

Ed Skillz