Blog Details

sec title

Dieren fotograferen op Landgoed Hoenderdaell

Apr 07 Blog ,Photography Comments

Dit jaar heb ik de paasdagen maar eens niet vissend door gebracht. In plaats daarvan gaf het mooie weer een prachtige gelegenheid om met mijn jongste dochter een dagje in het dierenpark op Landgoed Hoenderdaell door te brengen. Het nieuwste dierenpark dat Nederland rijk is geeft de gelegenheid om in een heerlijke relaxte sfeer te genieten van een mooie zonnige paasdag. De gepensioneerde circus leeuwen, tijgers en bruine beren hebben er goed de ruimte en maken een ontspannen indruk.

Lemur-catta-ringstaart-maki-aapjeDe loslopende groep ringstaartmaki’s trekken zich dan ook niets aan van de groep los geslagen paasdag vierders die zich verbazen over elke aapje wat ze ontdekken. Rustig doen ze hun ding en bemoeien zich vooral met zich zelf. Mooi om te zien hoe de aapjes net doen alsof de bezoekers niet bestaan. Het is maar goed dat de aapjes geen Facebook tot hun beschikking hebben hahahaha. Ara-arauna-blauw-gele-ara-papegaaiIk was zelf benieuwd naar de beren die nog niet zo lang geleden gearriveerd waren. Verder dan de witte wolven die het grote verblijf delen met bruintje kwam ik helaas niet. De beren waren nog aan het na rusten van de winterslaap denk ik en gelijk hebben ze. Getuigen de afgekloven zalm overblijfselen waren ze in iedergeval wel actief geweest die dag. Volgende keer maar wat vroeger heen gaan dan.

Caiman-crocodilus-kaaiman-krokodilGewapend met haar Iphone maakte mijn dochter de ene Snapchat na de andere en werden de dieren virtueel de mensen wereld in geslingerd. Mooi om te zien hoe ze handig even snel een videootje edit in een paar minuten. Zover was ik op mijn dertiende nog niet. Kan ook komen omdat de Iphones toen nog niet bestonden hahahahaha.

Panthera-tigris-tijgerTijgers maken altijd veel indruk op me, prachtige beesten om te zien. En op een of andere manier bekruipt me altijd het gevoel dat ik ze moet aaien. Ze zien er ook aaibaar uit. Gigantische kittens! Zullen het maar niet doen zegt mijn dochter! Ja misschien beter om de paas heelhuids weer huiswaarts te keren.

Panthera-leo-leeuwHet fotograferen van de dieren is best moeilijk als je niet teveel wilt benadrukken dat ze eigenlijk in een hok zitten. Want ondanks het feit dat ze op Hoenderdaell beter af zijn dan op de plekken waar ze vandaan komen, blijft het iets triests hebben de koning der dieren in een hok te zien zitten. Stichting Leeuw die zich ontfermt over de grote katachtigen in het park maakt zich dan ook sterk voor het uitzetten van de dieren in grote natuurparken in het land van herkomst. De huisvesting van de leeuwen en tijgers is dus meestal van tijdelijke aard. Door middel van tijgerworkshops en donaties kan de Stichting Leeuw dit realiseren. Een goed iniatief wat compleet afwijkt van andere dierentuin concepten.

Al met al hebben we genoten van een mooi dagje in het park en kan ik een ieder een bezoek aan Hoenderdael aanraden.

 

http://www.landgoedhoenderdaell.nl

Landgoed Hoenderdaell

Van Ewijckskade 1

1761 JA Anna Paulowna